huis verkopen nederland
20 december 2022

Verkoop jouw woning in 5 stappen in Alphen aan den Rijn

Ben jij toe aan een nieuwe woning? Of kan jij om welke reden dan ook niet om een verhuizing heen? Nu is het moment om jouw huis te verkopen. De groeiende economie, stijgende huizenprijzen en een lage rente zorgen ervoor dat nu het moment is om jouw woning te verkopen. Verhuizen is een klus en er moet veel geregeld worden. Uiteraard begint het allemaal bij het te koop zetten van jouw woning. Het inschakelen van een makelaar kan veel werk uit handen nemen. Een Makelaar uit Alphen aan den Rijn vertelt hoe jij jouw woning in 5 stappen kan verkopen.

Hoe verloopt de verkoop van jouw woning?

Allereerst wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismaking met de makelaar naar jouw keuze. Kies voor een lokale makelaar, deze hebben inzicht in de regionale markt en weten wat er speelt in de omgeving. Wanneer besloten wordt om de verkoop de volgende fase in te laten gaan, zal er een taxatie plaatsvinden. Vervolgens worden er foto’s gemaakt en verschijnt jouw woning op diverse sites en start daarmee de verkoop. Nadat er een potentiële koper is gevonden beginnen de onderhandelingen. De makelaar zorgt ervoor dat jij de best mogelijke prijs voor jouw huis ontvangt en rond de verkoop verder af. Als laatste ontvang jij de verkoopakte van de makelaar en is jouw woning verkocht! Alle stappen op een rij:

  • Afspraak en kennismaking
  • Taxeren van jouw woning
  • Promotie van jouw woning
  • De woning in de verkoop
  • Onderhandelingen en afronding

Energielabel aanvragen

Het is verplicht om een energielabel voor jouw huis aan te vragen. Een energielabel geeft aan hoe zuinig jouw woning is. In veel gevallen bevat de woning al een energielabel. Bij nieuwbouwhuizen zit dit zelfs inbegrepen. Het label is tot 10 jaar na afgeven geldig. Het aanvragen van een energielabel doe je bij een energieadviseur. In sommige gevallen kan de makelaar ook een energielabel verzorgen. De kosten van een label variëren. Het is afhankelijk van het type woning, de beschikbare documenten en de tijd die de adviseur nodig heeft. Bij het geven van een energielabel wordt er gekeken naar hoeveel energie er nodig is voor de verwarming, warm water, ventilatie en de koeling van de woning. Wil jij een Huis kopen in Alphen aan den Rijn Vraag dan naar een energielabel.