1 maart 2022

Het oprekken van je zomeravonden doe je zo!

In de winter willen we ons af en toe nog wel eens ergeren aan de vele regen, lage temperaturen en de harde wind. De zomer biedt daarentegen altijd weer een boel perspectief. De zon gaat weer schijnen en daardoor worden de temperaturen weer aangenamer, de planten in de tuin en omgeving zijn weer vol van kleur en wat veel mensen onderschatten is het lange buiten zitten in de zomer. Lekker samen met je vrienden, vriendinnen of familieleden heerlijk genieten van de zwoele zomeravonden. Lees deze blog verder als je wilt weten hoe jij deze avonden nog langer kunt maken.

Een goede voorbereiding is alles

De eerste stap tot een nog langere zomeravond is het altijd goed voorbereiden. Wat we hier vooral mee bedoelen is dat je in je achterhoofd houdt dat de temperatuur daalt als de zon weg is. Er zijn verschillende manieren om je op zaken als deze goed voor te bereiden. Als je een langere zomeravond tegemoet gaat, is het wel zo handig om te checken wat het weer die avond gaat doen. Hierdoor kun je logischerwijs op tijd anticiperen.

Welke kleding trek je aan?

Een andere tip om beter de avond door te komen is door te letten op de kleding die je aan wilt gaan doen. Zo zijn korte broeken en T-shirts heerlijk in de eerste avonduurtjes, maar als de avond wat langer gaat duren dan normaal is het aan te raden om jezelf in verschillende laagjes aan te kleden. Wat we hiermee bedoelen is dat je vooral verschillende kledingstukken aantrekt, zodat je tijdens de avond altijd nog iets uit of aan kunt trekken. Trek bijvoorbeeld een trui als een jas aan over je T-shirt. De trui als jas kun je in het begin uittrekken als je het warm hebt en kun je als het wat kouder wordt later op de avond weer aantrekken. Hierdoor heb je nu zelf in de hand hoe warm of koud jij het ongeveer wilt hebben.

Een overkapping is een ideale loungeplek

Als laatste is het mogelijk om tijdens deze zwoele zomeravonden onder een overkapping te gaan zitten. Ben je in bezit van een warmte-element dan kun je deze onder uw overkapping zetten om zo de temperatuur naar jouw wens in te stellen. Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden voor in je tuin? Neem dan een kijkje op de website van Fenceweb. We wensen je alvast veel zomerplezier!