1 maart 2022

Wat is de beste gitaar?

Wil je gaan beginnen met gitaarspelen maar weet je niet welke gitaar je moet aanschaffen? Of heb je kinderen die dit willen, maar weet je niet wat voor gitaar het beste bij hun past? Dan ben je op de juiste plek beland! In deze blog lees je alles over wat voor gitaar jou het meeste te bieden heeft. Zo hopen wij jou te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Welke gitaren zijn er?

Er zijn behoorlijk veel verschillende gitaren. Het kan hierdoor lastig zijn om er eentje te vinden die bij jou past. Als je op zoek bent naar een gitaar voor jezelf moet je eerst een keuze maken tussen de akoestische en de elektrische gitaar. Beide hebben hun eigen charmes. De akoestische gitaar heeft een volle klank dankzij de holle klankkast. Dit klinkt goed en het grootste voordeel is dat je alleen de gitaar zelf nodig hebt om te spelen. De elektrische gitaar biedt een ontzettend grote variatie aan beschikbare geluiden. Dit is natuurlijk heel leuk maar het nadeel aan deze gitaar is dat je niet kan spelen zonder versterker. Je hebt dus altijd en overal een versterker nodig, bovenop je gitaar, om te kunnen spelen. Welke het beste bij jou past kun je zelf natuurlijk het beste kiezen. Wil je graag meer weten over de verschillen tussen deze twee gitaren? Kijk dan eens op de site van Maxiaxi. Zij bieden een uitgebreid assortiment aan verschillende gitaren aan, en geven graag het advies wat jij nodig hebt om een goede keuze te maken!

Gitaar voor kinderen

Wanneer je kinderen willen leren gitaar spelen is dit heel leuk. Het maken van muziek heeft een hele positieve werking op de creatieve ontwikkeling van uw kind. Maar het kan knap lastig zijn om een goede gitaar te vinden, er is zoveel keus. Je kunt het beste eerst kijken naar het formaat van de gitaar. Een volwassen persoon kan het beste kiezen voor een gitaar die 4/4 qua grootte heeft. Bij kinderen is het afhankelijk van de leeftijd en lengte. Er zijn namelijk ook gitaren in kleinere maten. Dit zijn 1/4, 2/4 of 3/4 en welke het meest geschikt is voor uw kind hangt af van leeftijd en lengte. Voor de rest kunt u het beste kiezen voor een akoestische gitaar!