1 maart 2022

Flexwerken doe je zo

Ondanks dat we langzaamaan weer wat meer naar kantoor morgen dan dat we het afgelopen jaar gewend waren zal het flexwerken zeker de komende tijd nog iets zijn wat we met z’n allen veel gaan doen. Het is daarom van belang dat je op elke werkplek kunt werken en niet langer afhankelijk bent van een vaste werkplek. Wil jij weten wat je precies nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen flexwerken? Lees dan gauw verder.

De juiste laptop

Flexwerken zonder computer te gebruiken is eigenlijk ondenkbaar. Het is daarom heel belangrijk dat jij een goedwerkende laptop hebt. De laptop kun je overal naar toenemen en is daarom een musthave als je het over thuiswerken of flexwerken hebt. Het zou nogal ellendig zijn als je en PC daadwerkelijk overal mee naar toe zou moeten verslepen. Een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een laptop zijn: batterijduur; opslagcapaciteit; werkgeheugen. Daarnaast moet je je afvragen wat je verder belangrijk vindt aan een laptop. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoe zwaar de laptop is of hoe snel de processor is waarover je laptop beschikt. Vooral als je veel onderweg bent met je laptop kan het fijn zijn om voor een licht model te gaan.

Zelf samenstellen

Sommige aanbieders maken het helemaal makkelijk om de juiste laptop voor jouw baan uit te kiezen. Je kunt je laptops zelf samenstellen en daarmee jouw ideale laptop creëren. In iedere baan zijn er weer andere wensen en behoeften voor het gebruik van een laptop. Zo heeft een student meer behoefte aan een lichte laptop, die makkelijk mee te nemen is en een lange batterijduur heeft. Terwijl een werknemer wellicht de processorsnelheid en de beeldschermgrootte belangrijker vindt.

Accessoires voor bij je laptop

Niet geheel onbelangrijk zijn de computeraccessoires. Vooral wanneer je veel thuis- of flexwerkt is het prettig om bijvoorbeeld over een goed werkende muis, een draadloos toetsenbord en bijvoorbeeld een laptop standaard te beschikken. Zo maak je het flexwerken voor jezelf zo prettig mogelijk. Een goede, waterdichte, laptophoes is ook aan te raden voor mensen die veel flexwerken. Wanneer je veel onderweg bent is de kans groter dat je laptop een keer valt of door een regenbui meegenomen moet worden. Met een goede laptophoes weet je zeker dat jouw laptop al je reisavonturen overleeft.