20 januari 2021

Een succesvol bedrijf oprichten. Hoe doe ik dat?

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het oprichten van een bedrijf. Wie een bedrijf wilt beginnen moet zich officieel inschrijven van de Kamer van Koophandel. Hierbij kan er worden gekozen uit verschillende rechtsvormen. Hierbij de belangrijkste rechtsvormen op een rijtje:

  • Eenmanszaak
  • Een vennootschap onder firma (VOF)
  • Commanditaire vennootschap (CV)
  • Maatschap
  • Besloten vennootschap (BV)
  • Naamloze vennootschap (NV)
  • Vereniging

Denk goed na over de start van een eigen bedrijf

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is nodig om in Nederland als bedrijf aan de slag te kunnen. De kosten inschrijving bij de Kamer van Koophandel bedragen op dit moment zo’n 50 euro. Wanneer dit eenmaal is gedaan kan er een zakelijke rekening worden geopend.

Ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel maakt ondernemen nu echt mogelijk. Het is belangrijk om de markt zo goed mogelijk te kennen. Een ondernemingsplan brengt een grote bijdrage aan de toekomstige bedrijfsvoering. Een professioneel ondernemingsplan kan ook worden gebruikt voor het aanvragen van krediet.

– Een rechtsvorm kiezen (Een rechtsvorm is het soort bedrijf wat je kan oprichten bijvoorbeeld een eenmanszaak of een stichting).

Een professioneel ondernemersplan is van groot belang

Een ondernemingsplan dient goed onderbouwd te zijn. Hierbij spelen allerlei factoren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de aandacht voor de toekomstige omzet, kansen en concurrenten. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken van de huidige markt en toekomstige ontwikkelingen niet uit het oog te verliezen. Goed voorbereid een bedrijf beginnen door een ondernemingsplan is een goede zaak!

Geniet maximaal inzicht in inkomsten en uitgaven

De meeste bedrijven die failliet gaan, hebben fout gemaakt in het financiële beleid. Het is belangrijk om de kosten en inkomsten op een rij te hebben. Het is prettig om precies te weten wat er binnen komt en hoeveel er wordt uitgegeven. Bij het aanvragen van een krediet wordt er vaak extra waard gesteld aan het onderdeel financieel beleid in het ondernemingsplan.

Start goed voorbereid een nieuw bedrijf

Het is verstandig om zo goed mogelijk na te denken over de mogelijkheden. Hierbij is het belangrijk om niet zomaar voor de eerste de beste mogelijkheid te kiezen. Dankzij internet kan tegenwoordig veel informatie worden gevonden. Het is nu eenvoudig mogelijk om voor de beste en laagst geprijsde producten en diensten te kiezen. Als bedrijf is het belangrijk om slim in te spelen op de online mogelijkheden. Dit is tegenwoordig van groot belang om als bedrijf staande te blijven tussen alle concurrentie.

Een modern ondernemingsplan geeft een goed beeld van de actuele en toekomstige markt. Denk dus echt goed na over de start van het bedrijf. Welke bedrijfsvorm is het beste, maar ook andere belangrijke zaken kunnen worden vergeleken. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke rekening, boekhouding, kantoorhuur, hier kan veel geld op worden bespaard. Dankzij de opkomst van internet, is de markt van vraag en aanbod nooit meer zoals het was.