19 januari 2021

Wat voor website heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Je website is tegenwoordig het visitekaartje van je bedrijf. Steeds meer gaat online en je bedrijf online goed neerzetten, goed vindbaar maken en uitstekend naar voren brengen zijn dan ook belangrijke zaken. Met een goede website kun je al snel zorgen voor meer klanten, maar wat voor website heb je eigenlijk nodig met je bedrijf? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren.

Wat komt er op je website?
Om te bepalen wat voor website je precies nodig hebt, is het van belang om eerst te bepalen wat er allemaal precies op de website komt. De website kan bijvoorbeeld enkel wat informatie bevatten. In dit geval is een zogenaamde 1 page website vaak al voldoende. Dit is simpelweg een website zonder knoppen naar andere pagina’s, maar 1 hoofdpagina. Als je bijvoorbeeld een webshop wilt met verschillende producten erop, wordt het al wat uitgebreider. De website zal dan verschillende pagina’s en waarschijnlijk verschillende categorieën hebben. Zo een website is vaak handig om in WordPress of Shopify te maken. Als je nog een ingewikkeldere website nodig hebt zoals een configurator, dan kun je het best een website op maat laten maken waarbij gecodeerd wordt.

Voordelen WordPress & Shopify websites
Een website in WordPress of Shopify brengt vaak wat voordelen met zich mee die er bijvoorbeeld toe leiden dat je als eigenaar makkelijk inzicht kunt krijgen tot bepaalde zaken. Zo is een website in WordPress meestal makkelijk te onderhouden. Je hebt een dashboard die je erbij helpt bepaalde wijzigingen aan de website te regelen en de website is meestal relatief snel opgezet. Een WordPress website kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een informatieve website wilt waarin de overhand tekst is. Er kunnen uiteraard ook wat video’s en foto’s op de website staan. In WordPress kunnen ook prima webshops worden gemaakt, net zoals in Shopify.

Voordelen maatwerk website
Als je een wat ingewikkeldere website nodig hebt kan het zoals gezegd het geval zijn dat een maatwerk website de beste optie voor je is. De website wordt hierbij vaak voor een groot deel gemaakt door middel van codes. De webdesigner codeert zaken en wijzigt zo nodig bepaalde factoren aan de website. Het voordeel hiervan is dat je er over het algemeen geen werk aan hebt. Zelf raak je niet veel tijd kwijt en de website wordt voor je onderhouden. Daarnaast heeft een website die gecodeerd is ook een stuk meer mogelijkheden. Je kunt in principe alles wijzigen wat je maar wilt. Het kan de webdesigner echter wel aardig wat tijd kosten, maar zelf heb je er geen werk aan.