TRENDING: Werken in de techniek? Dit is waarom! Read More

TRENDING: Zo kun je jouw woning inrichten! Read More

TRENDING: Voordelig zakelijk een auto leasen doe je zo  Read More

TRENDING: Kleine aanpassingen maken je woning klaar voor later Read More

26 januari 2021

5 tips om gezonder te eten.

130

Veel mensen in Nederland zijn niet helemaal tevreden over hun lichaam en conditie. Gezond eten is dan ook iets wat iedereen wel zou willen, maar in de praktijk blijkt dit vaak lastig. Op internet kun je natuurlijk heel veel vinden over gezond eten en een goede levensstijl. Dat is op zich een voordeel, het nadeel is alleen dat er ook heel veel onbruikbare informatie tussen zit. Het is niet zo dat je altijd alleen maar gezonde dingen moet eten en elke moet sporten, maar om wat gezonder te leven moet je wel een aantal dingen doen. Om je hiermee op weg te helpen hebben we hieronder vijf tips op een rijtje gezet.

Voldoende variatie in je eetpatroon

Gevarieerd eten is om meerdere redenen belangrijk. Allereerst is het beste voedingspatroon een patroon dat je kunt volhouden. Als je een voedingspatroon dat je wel goede resultaten oplevert maar wat je enorm tegenstaat ga je dit niet zo lang volhouden, en is blijvend resultaat alsnog onmogelijk. Door te variëren voorkom je dit. Bovendien zorg je er op die manier voor dat je alle voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen, voldoende binnen krijgt zodat je lichaam optimaal kan functioneren.

Genoeg groente en fruit

Hierboven zeiden we al dat goede voedingsstoffen, vitaminen en mineralen heel belangrijk zijn. Groente en fruit zijn hiervan een hele goede bron. Daarbij komt dat zeker groente veel volume heeft en redelijk vult, maar niet veel calorieën levert. Groente en fruit zouden daarom deel uit moeten maken van je dagelijkse voedingspatroon. Zorg ervoor dat je 1 of 2 stuks fruit per dag eet, en minimaal 300 gram groente binnenkrijgt.

Een gezond ontbijt

Je kent de uitspraak dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is waarschijnlijk wel. Nou is dat niet helemaal waar, maar een goed ontbijt is wel een goed begin van de dag op meerdere vlakken. De meeste mensen vinden het fijn om in de ochtend te eten. Het geeft je energie voor wat je die dag moet doen, en zorgt er ook voor dat je in de loop van de ochtend niet gaat snacken. Het beste is dan om een goed en gebalanceerd ontbijt te eten. Niet te veel calorieën maar ook niet te weinig. Zorg er ook voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt in de ochtend, en goede koolhydraten voor de nodige energie.

Vaker zelf koken

Hoewel je tegenwoordig veel keuze hebt wat betreft afhalen is dit niet de beste optie. Zelfs als je ‘gezond’ eten besteld weet je niet wat erin zit. Koks willen je eten zo lekker mogelijk maken, niet zo gezond of mager mogelijk. Door zelf te koken weet je veel beter wat je eet en kun je ook de porties veel beter controleren. Dit maakt je bewuster en zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt.

Drink water

Water drinken is geen magie wat je gaat helpen om kilo’s af te vallen of gezonder te leven. Toch is het wel een nuttige tip. Water drinken is altijd beter dan frisdrank of iets anders met calorieën. Daarnaast helpt veel water drinken om een vol gevoel te krijgen. Als je voor een maaltijd een glas water drinkt zul je sneller vol zitten, waardoor je minder snel te veel zult eten. Een handig trucje natuurlijk!