27 november 2021

Waarom je kiest voor een trouwpak op maat

Bij het organiseren van een bruiloft komt heel wat kijken. Dit geldt ook voor het uitzoeken van trouwkleding. Het is aan te raden niet te lang te wachten met het uitzoeken van je trouwpak, want ook hier zul je beslissingen moeten nemen. Zo kun je er over nadenken of je trouwpak op maat laat maken, of juist voor een confectiepak kiest. Meestal wordt dit met je besproken in de bruiloftskledingwinkel. Om je alvast iets te mee te geven om over na te denken nemen we in dit artikel de voor- en nadelen met je door van een trouwpak op maat. Doen, of juist niet?

Trouwpak op maat, wat zijn de voordelen?

De meeste mensen vinden het zeer belangrijk om zo goed mogelijk gekleed het huwelijk in te stappen. Ga bij jezelf eens na hoe belangrijk dit eigenlijk voor jou is. Is het erg indien het pak op bepaalde punten enige rimpeling vertoont, of net iets trekt bij een bepaalde beweging? Wil je zo goed mogelijk gekleed op jullie trouwdag verschijnen, en wil je het pak later ook nog voor andere gelegenheden dragen, dan kies je voor een trouwpak op maat.

In ieder detail vind je jouw voorkeuren terug

Het trouwpak op maat wordt geheel handmatig op maat gemaakt. Allereerst worden jouw maten opgenomen, waarna je de keuze hebt uit een breed scala van stoffen. Het pak wordt geheel op maat gemaakt, dit geldt ook voor de afwerking. Je bepaalt zelf de binnenvoering, zakken, knopen en vele andere details. Het is een buitengewone ervaring om een trouwpak te kunnen dragen wat helemaal gemaakt is naar jouw wens.

Je kunt voor trouwpakken op maat de website Rietbergh.com bezoeken en je alvast laten informeren en inspireren!

Zijn er ook nadelen?

Nadelen aan het trouwpak zijn eigenlijk niet te benoemen, omdat het trouwpak op maat het hoogst haalbare maatpak is. Nadelen moet je dan ook zoeken in de levertijd bijvoorbeeld. Afhankelijk van de drukte kan een trouwpak op maat laten maken zomaar 2 maanden duren bijvoorbeeld. Hier dien je dan ook van tevoren goed rekening mee te houden.

Daarnaast is er nog een aspect om rekening mee te houden, namelijk jouw gewicht. Het maatpak wordt opgemeten exact naar jouw lichaam (en lichaamsgewicht) van dat moment. Zorg er dus voor dat je niet meer dan enkele kilo’s bijkomt of afvalt gedurende de periode dat het maatpak voor jou gemaakt wordt. Een toe- of afname van meer dan 5 kilo zorgt er namelijk voor dat je echt een andere maat krijgt, wat mogelijk niet tijdig meer kan worden aangepast.

Waarom kiezen voor een confectiepak?

Twijfel je tussen een trouwpak op maat, of juist een confectiepak? De keuze voor een confectiepak wordt meestal gemaakt vanwege de volgende redenen: het confectiepak kan vrijwel direct, of snel geleverd worden (mocht jouw maat niet aanwezig zijn). Daarnaast laat het zich niet raden dat een confectiepak natuurlijk voordeliger is. Wil je echt op kosten besparen dan kies je voor een confectiepak. Kies jij voor kwaliteit en voor een pak wat je nog jarenlang kunt dragen? Dan kies je voor een trouwpak op maat.