2 januari 2021

Waar moet je opletten bij het kopen van een winterjas?

177

Bij het kopen van een winterjas zijn er een aantal punten waar je met wat extra aandacht naar moet kijken. Om je een beetje op de weg te helpen zijn hier een paar punten die je zeker ter overweging mee moet nemen bij de aanschaf of keuze van een nieuwe winterjas.

De juiste maat aanschaffen

De juiste maat winterjas kopen. Dit klinkt misschien heel logisch maar je bent echt niet de enige die hier nog weleens de fout mee ingaat. Op het moment dat je een winterjas gaat kopen draag je meestal nog geen echt dikke truien. Dit kan een vertekend beeld geven bij het passen. Houd er daarom altijd rekening mee dat de jas ook goed moet passen als je er wel een dikke trui onder draagt. Wellicht is het beter om een maatje groter nemen. Maar dan weet je in ieder geval zeker dat hij niet te krap zit of te klein is.

Ga niet voor de allergoedkoopste winterjas

Misschien wil je het liefst zo min mogelijk uitgeven aan een nieuwe winterjas? Heel begrijpelijk maar de goedkopere winterjassen zijn vaak van mindere kwaliteit en gaan niet zolang heel lang mee. Ga je kijken in een wat duurder segment winterjassen? Dan moet je wel iets meer afrekenen bij de kassa. Maar een winterjas van hoogwaardige kwaliteit gaat behoorlijk wat winters mee. Je doet er uiteindelijk veel langer mee.

De materiaalkeuze en de sluiting van de jas

Een paar andere specifieke punten waar je even op moet letten zijn het materiaal van de winterjas en de sluiting. Een winterjas met alleen maar knopen als sluiting is niet echt winddicht. Een jas met een ritssluiting en eventueel ook nog een extra flap met drukkers is wel winddicht. Daarnaast is de keuze van het materiaal ook heel belangrijk. Let ook altijd even goed op de voering van de winterjas die je wil kopen. Je kan kiezen voor een voering van synthetisch of natuurlijk materiaal. Er zijn jassen van verschillende materialen. Maar wil je echt een winterjas die je goed beschermt tegen de kou? Kies dan voor een gewatteerde jas met een vulling van dons of kies voor een exemplaar van wol.

Kijk goed naar de lengte van de mouwen

Een mooie winterjas gevonden? Kijk dan nog even tijdens het passen naar de lengte van de mouwen. Zijn ze niet te kort als je bijvoorbeeld je armen uitstrekt? Niet zo fijn als je in de winter op je fiets met een stukje ontblote armen door de kou moet fietsen. Dit geld overigens ook voor de gehele lengte van de jas zelf. Zeker als je op de fiets gaat moet deze niet te veel omhoog kruipen. Het is beter dat de jas een stukje over je bovenbenen zit. Dat geeft net iets meer warmte.