31 maart 2022

Nieuwe inrichting niet duur, maar duurzaam

Een nieuwe inrichting van een project hoeft echt geen fortuin te kosten, je moet het gewoon slim aanpakken. We leven tegenwoordig in een wereld waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Niets zo gek, want ‘global warming’ vraagt ook meer bewustwording van de mensen. Dat zie je terug in bedrijven, voeding en transport. Tijdens het inrichten van je project kun je ook wat bewuster omgaan met de materialen, het meubilair en het aandeel van groen in dit project. Wij leggen je graag uit hoe je dat kunt doen.

Projectinrichting

Projectinrichting hoeft niet moeilijk te zijn en veel tijd te kosten, met de juiste trucs heb je binnen no-time het project omgetoverd tot een paradijs. Denk bijvoorbeeld aan hotels, restaurants, entrees, wachtkamers, zorgprojecten en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos en ieder project heeft zijn eigen charme.

Hoe projecten duurzaam inrichten?

Bij www.katoprojecten.nl zijn we gespecialiseerd in de inrichting van projecten in uiteenlopende branches. Wij denken met je mee over een slimme indeling, de akoestiek en de duurzaamheid. Elk project vraagt weer een andere aanpak en heeft weer een andere functie. Voordat wij beginnen aan jouw project kun jij al jouw wensen aan ons doorgeven. Van de stoffen van het meubilair tot de kleuren aan de muur, en van het sanitair tot aan de indeling. Zodra wij jouw hele wensenlijstje in acht hebben genomen, zullen wij op een ecologische manier te werk gaan. Wij houden oog voor mens, dier en de aarde. Wij werken veel met een ‘circulaire inrichting’ waarbij wij gebruik maken van gerecyclede of herbruikbare materialen.

Planten

Het maakt niet uit wat voor project je wilt inrichten, planten staan prachtig in ieder interieur. De interieur uitstraling van het project wordt hipper én groener. Planten in een interieur bevorderen de gezondheid en de productiviteit. Voor werkomgevingen kunnen planten dan ook een dikke aanrader zijn. Ook kunnen sommige planten de kwaliteit van de lucht verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te halen. Bovendien zijn planten verkrijgbaar in verschillende groottes, soorten en mate van onderhoud.

Ga naar een lokaal plantencentrum en kies een plant uit die past bij jouw wensen. Grote planten kunnen erg mooi staan in een kantoor of een horecagelegenheid. Maar wil je simpel wat leuke planten voor in de vensterbank? Dan kun je beter gaan voor wat kleinere planten. Laat je adviseren door de planten experts over het onderhoud van de plant die je wil kopen. Sommige planten vragen veel onderhoud, denk aan watergift, voeding of verpotten. Geen groene vingers? Kies dan voor planten die weinig onderhoud vragen.