1 juni 2022

Digitale televisie kopen

DTV heeft verschillende voordelen ten opzichte van analoge TV, waarvan de belangrijkste is dat digitale kanalen minder bandbreedte in beslag nemen en dat de vereiste bandbreedte voortdurend varieert, met een overeenkomstige vermindering van de beeldkwaliteit, afhankelijk van de mate van compressie en de resolutie van het uitgezonden beeld. Dit betekent dat digitale omroepen in dezelfde ruimte meer digitale kanalen kunnen aanbieden, hoge-definitie televisie diensten kunnen aanbieden of andere niet-televisiediensten zoals multimedia of interactiviteit kunnen aanbieden. DTV maakt ook speciale diensten mogelijk, zoals multiplexing (meer dan één programma op hetzelfde kanaal), elektronische programmagidsen en extra talen (gesproken of ondertiteld). De verkoop van niet-TV-diensten kan een extra bron van inkomsten vormen.

Reageren digitale en analoge signalen op verschillende manieren op interferentie? Veel voorkomende problemen met analoge TV zijn bijvoorbeeld beeld schaduwen, ruis door zwakke signalen, en vele andere mogelijke problemen die de kwaliteit van beeld en geluid verminderen, ook al is het programmamateriaal nog steeds te bekijken. Bij digitale TV moeten audio en video digitaal gesynchroniseerd worden, zodat de ontvangst van het digitale signaal zo goed als volledig moet zijn; anders kan noch audio noch video worden gebruikt. Afgezien van deze volledige storing, wordt “blokkerige” video waargenomen wanneer het digitale signaal storing ondervindt.

Geluid

Analoge TV begon met monofoon geluid en ontwikkelde later meerkanaals TV-geluid met twee onafhankelijke audiosignaalkanalen. DTV maakt tot 5 audiosignaalkanalen plus een subwoofer-baskanaal mogelijk, met uitzendingen die in kwaliteit vergelijkbaar zijn met bioscopen en DVD’s.

Digitale TV-signalen vereisen minder zendvermogen dan analoge TV-signalen om op bevredigende wijze te kunnen worden uitgezonden en ontvangen. Ben jij nog opzoek naar een nieuwe TV? Een TV kopen bij Piest is dan een goede optie! Piest is een grote aanbieder en er is grote kans dat ze hebben wat je zoekt!