8 februari 2022

Zo kun je jouw tuin gezelliger maken

Geniet in de zomermaanden van het mooie weer in de tuin, neem er in het voorjaar plaats voor een warme kop chocolademelk of een koffie en drentel er in de herfst op zoek naar fraai gekleurde blaadjes. Een tuin is niet altijd gezellig! Denk bijvoorbeeld aan een volledig bestraatte tuin. Met verschillende elementen kun je de tuin gezelliger maken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van vuurkorven op het terras. Het knisperende haardvuur doet veel met de sfeer in je tuin. Liever geen vuurkorf? Kies in dat geval voor een terrasverwarmer op gas. Er zijn talloze modellen vuurkorven en terrasverwarmers verkrijgbaar! Zo vind je altijd een model dat past bij jouw terras en tuin.

Kleed het terras op andere manieren aan

Naast het gebruik van een vuurkorf zijn er andere manieren om het terras in de tuin gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het gebruik van een buitenkleed. Een buitenkleed kun je het hele jaar door buiten laten liggen, doordat deze van kunststof gemaakt is. Het maakt van je terras een kleine woonkamer in de buitenlucht! Een buitenkleed komt ook van pas op een veranda of vlonder. Het maakt dat je minder last zal hebben van de houten planken.

Kies voor verschillende bloempotten op je terras

Voor meer kleur op het terras zorg je niet alleen met een buitenkleed. Naast het buitenkleed kun je verschillende bloempotten gebruiken. Vul ze met fraaie violen of geraniums. Het zijn planten die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn in het voorjaar en vaak de hele zomer mooi blijven. Knip af en toe de dode bloemen uit de planten! Ze zullen snel nog eens bloeien. Houd er rekening mee, dat de planten vaak eenjarig zijn. Het betekent dat je ze na een jaar moet vervangen.

Buitenverlichting om de tuin gezelliger te maken

In de avond geeft een vuurkorf veel licht. Combineer de vuurkorf met professionele buitenverlichting. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar. Handig aan deze systemen is het feit, dat ze in veel gevallen werken met een transformator. Je legt een snoer door de tuin en sluit hier één uiteinde van aan op de transformator, welke je in het stopcontact steekt. Zo hoef je zelf geen elektriciteit aan te leggen buiten. Het aansluiten van verschillende lampen op het snoer in de transformator is heel eenvoudig. Je klikt deze vast! Zoek zelf online eens naar de verschillende mogelijkheden die je hebt om de tuin van verlichting te voorzien. Je zou ook nog voor de lampjes met een geïntegreerd zonnepaneel kunnen kiezen. Deze zijn vaak echter minder krachtig.

Zorg voor voldoende groen in je tuin

De makkelijkste manier om de tuin gezelliger te maken is door meer groen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een aantal fraaie heesters. Het voordeel van veel heesters is dat ze vrij makkelijk te onderhouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Viburnum Tinus. Het is een hele fraaie struik! Je hebt geen groene vingers nodig om deze struik in leven te kunnen houden. Er zijn meer opties, kijk ook eens naar de Skimmia. Deze heester heeft dezelfde eigenschappen als de Viburnum Tinus.